Tips på packning inför campingen

Att satsa på campingsemester är helt rätt i sommar och med planering brukar det mesta rulla på smidigt. För att skapa de bästa förutsättningarna kommer här några smarta tips gällande packningen – packningstips på flera plan oavsett du reser med bil eller cykel.

Campingapoteket – alltid redo

Ett viktigt inslag när det kommer till packningen är att ta med nödvändig medicin. Det brukar talas om husapotek i hemmet och lika viktigt är det med ett campingapotek. Se till att införskaffa grundläggande saker så som plåster i olika storlekar, alsolsprit och smärtlindrande läkemedel. Ett tips är att packa ner det receptfria läkemedlet Bamyl som inte bara lindrar inflammationer utan även verkar som smärtlindrande läkemedel. Brustabletten kan dessutom hämma feber och är ett snabbverkande läkemedel.

Vätskeersättning och myggmedel är andra viktiga ting att packa ner. Liksom magtabletter om oturen skulle vara framme och familjen drabbas av magvirus.

Smart packning

Det är lätt hänt att slänga ner lite av varje i resväskan. Men det stående tipset är att planera packningen i god tid. Se exempelvis till att ha alla campingplagg tvättade innan avfärd. Att ta med smutsig tvätt är ingen höjdare,. När du packar kläder kan det vara smart att tänka “byten”, det vill säga ett byte per dag. Har du barn blir så klart ombytena fler med tanke på lek och bus. Du kan läsa mer om barnkläder till campingen i den här artikeln som vi publicerade tidigare på sajten.

Värt att notera är att underkläder ofta tenderar att packas ner i för liten upplaga. Vi väljer ofta onödigt många tröjor medan vi glömmer bort strumpor, trosor och kalsonger. Planering är guld värt helt enkelt.

Ryggsäck, resväska eller takbox

Hur ni reser avgör vilket som är den smidigaste förvaringen för packningen. Är det cykelcamping som gäller är en smidig ryggsäck ett måste. Det finns praktiska ryggsäckar som är anpassade för cyklister. Barnfamiljen som reser med bil kan istället använda sig av en takbox där det mesta av packningen förvaras. Tänk dock på att packa takboxen på rätt sätt för att undvika för tung vikt.

En resväska känns inte som det bästa alternativet för campingsemestern. Satsa då istället på en mjukare variant, typ “trunk”. Planerar du packningen kommer du förmodligen inse att det räcker med en stor och rymlig ryggsäck.

Packning till tältet

Är det tältning som gäller bör tältutrustningen testas innan avfärd. Ställ upp tältet innan ni åker för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Nu för tiden har moderna tält smarta förvaringssystem, vilka inte tar upp särskilt stor plats.

För den som planerar att tälta ute i skog och mark gäller det att packa ner campingmat. Du kan till exempel ta med hemgjorda kaffepaket som du enkelt förbereder hemma genom att ha kaffe i filtret och knyta om. Knytena läggs direkt i kokande vatten när kaffesuget tar vid.

Kryddor kan enkelt tas med på campingen genom att hälla dina favoritkryddor i mindre förvaringsaskar. Det kan vara en tom vitaminburk eller kanske ännu bättre gamla tictac-askar som fylls på med kryddor. Ett perfekt sätt för att ta med dig “hemmaköket” på campingsemestern!

Related Posts

ezy