Barnkläder och camping

När man ska ut och campa med barn kan det vara en bra idé att inte ta med de allra finaste kläderna. När man campar är det lätt hänt att smutsa ner sig eller att kläder går sönder oavsett om man väljer att hålla till i en stuga, i ett tält eller i en husvagn. Men vilka kläder kan det vara smart att välja när man ska ut på en rolig tur?

Bekväma plagg

När man ska ut och campa är det viktigt att man har på sig kläder som är mjuka och bekväma. Man måste kunna röra sig på ett bra sätt. Ett bra tips är att kolla på till exempel https://kidsbrandstore.se/ som både säljer märkeskläder och andra varianter till bra priser. Här finns flera plagg som passar utmärkt för campingturen både sett till pris och passform. Det kan vara bra att ha flera plagg av samma sort då man inte alltid har tillgång till att tvätta under sin campingtur.

Kanske något snyggt

När man ska ut på camping med barn kanske man också vet att man ska äta på restaurang eller så ska man på någon lite finare tillställning. Då kan det vara klokt att också ha med sig något lite finare plagg. Det kan röra sig om jeans och skjorta, en blus eller varför inte en klänning. Kläderna behöver inte användas varje dag utan man kan förvara dem hängande i en resegarderob tills dess att de ska användas. När man kommer tillbaka till campingen byter man om till andra kläder igen och hänger in finkläderna.

Kläder efter väder

Oavsett hur man campar är det bra att ha kläder efter väder. Man spenderar vanligen en hel del tid utomhus och om man sover i tält eller stuga behöver man ofta gå ut för att gå på toaletten. Om man sover i tält kan det dessutom vara ganska kallt ibland och man kan inte räkna med att kunna sova i bara nattlinne eller liknande. När man ska campa kan det alltså vara bra att ha med kläder både för sol och värme men också för regn och kyligare dagar. Då är man väl förberedd. Även när det gäller kläder efter väder är det bra att ha några plagg i reserv. Om man går ut och blir blöt om strumporna och sover i ett tält kanske de inte hinner torka till dagen efter och att gå utan strumpor är inte alltid så trevligt. Om man har tänkt att använda tre par byxor bör man packa fyra par, om man tänkt vara borta i sju dagar bör man packa minst åtta uppsättningar strumpor och underkläder och så vidare. Det gäller att vara lite extra förutseende när man inte har de vanliga faciliteterna till hands.

Related Posts

ezy