Camping – alltifrån vildmarksliv till lyxig bekvämlighet

Att campa är ett smart sätt att turista på eftersom det för det mesta är billigare än att ta in på ett hotell eller hyra en lägenhet. Camping kan skilja sig åt och det enklaste boendet är tält medan husvagn eller husbil kan vara hur lyxiga som helst.

Vid planeringen av semestern gäller det att utgå från de önskemål och behov du och ditt resesällskap har. Är ni en stor familj eller reser du ensam? Trivs du bäst i ödslig vildmarksmiljö eller i en händelserik miljö med mycket människor? Ofta går det att kombinera en lugn, rogivande miljö med bekvämlighet om du väljer att boka plats på en välutrustad camping. Bra planering gör det enklare att undvika vanliga misstag vid camping.

Camping med hotellkänsla

Den som tycker om ett bekvämt semesterboende med en bekväm säng, eget kök, toalett och att ha det varmt inomhus väljer en fullt utrustad husvagn eller husbil. Genom att parkera på en camping med tillgång till el och möjlighet att tömma avloppsvatten blir boendet nästan lika bekvämt som hemma. Många campingplatser erbjuder roliga aktiviteter oavsett om de ligger i en naturskön miljö eller i en storstad. Cykeluthyrning eller minigolf brukar finnas och på lite större campingar kan det finnas träningspass och scenshower under högsäsong. Varför inte öva extra på minigolfen på minigolf stockholm innan det är dags att visa vad du kan på campingplatsen.

Fullutrustade campingplatser har dusch, kök, tvättmaskiner och en liten affär. Det finns de som ställer upp sin husvagn på en camping och bor där hela sommaren ungefär som en sommarstuga. Den mer äventyrliga väljer istället att fricampa med sitt hus på hjul. Fricamping innebär att stå på en plats som inte är anpassad för camping och kan ge en större känsla av frihet. Kom ihåg att kontrollera att det är tillåtet att parkera över natten där du har tänkt att stå.

Camping med äventyrskänsla

För den vana camparen med stort intresse för vildmarksliv passar en vandringstur längs en fjälled i Sverige. Fjälleder har ofta övernattningsstugor men det går naturligtvis bra att ta med eget tält och sova i den härliga fjällmiljön. Vid tältning är det viktigt att välja rätt utrustning och bara ta med det mest nödvändiga. Sovplagg och sovsäckar måste vara tillräckligt varma eftersom nattemperaturen kan vara kall även på sommaren. Ett par öronproppar kan också vara skönt att ha eftersom den tunna tältduken inte skyddar mot störande ljud.

Oavsett vilken typ av camping du väljer är det ett mer hållbart sätt att turista än en lång flygresa. Sker resandet med tåg eller cykel är det extra positivt för miljön. Kör du bil mellan campingplatserna är det bra för miljön om resorna görs korta och planeras noggrant innan för att undvika onödiga bilresor.

Related Posts

ezy