Gör din campingtur bättre och undvik vanliga misstag

Allt fler svenskar väljer bort charterresorna för att istället campa och uppleva naturen runt om i Sverige. Att campa är väldigt roligt och ger en upplevelse som man tidigare kanske inte har fått känna på. En av de främsta anledningar till att människor väljer att campa är för att naturen är nära och för att det är ett mycket prisvärt alternativ för den som ändå vill komma iväg, utan att behöva ta flyget och trängas på fullsmockade hotell på charterorterna runt om i världen. Men det finns några saker som man behöver ha koll på så att man kan undvika de vanligaste campingmisstagen som gör semestern tråkigare än vad den hade behövt vara.

  • Eftersom populariteten kring camping växer med storfart så är det viktigt att ha detta i åtanke och boka campingplatsen så fort som möjligt. Vänta inte för länge, eftersom det finns en stor chans att platserna kommer att ta slut och att du då hamnar på en camping som egentligen inte passar dig. Med det sagt ska man heller inte välja första bästa camping som man kommer över. Om du är ute i god tid har du möjlighet att kolla runt och se vad de olika campingplatserna har att erbjuda.
  • Förutom att man ska boka i tid så får man heller inte glömma bort att ta med sig ett campingkort. Utan campingkort kommer man inte att få bo på campingar som är anslutna till SCR. Campingkortet kan du köpa på plats och kostar inte mer än cirka 150 kronor. Eftersom kortet kan köpas på plats så är det egentligen inte ett misstag som kommer att göra semestern sämre, men den extra utgiften kan kännas sur om du inte räknat med den i campingbudgeten.
  • Visst är det skönt att slänga sig i solstolen och bara slappa bort alla dagar, men kom ihåg att du är på campingsemester för att även uppleva saker. Ett vanligt misstag är att man blir alldeles för bekväm med platsen man befinner sig på och glömmer att se sig om i området och uppleva nya platser. Idag är många campingar näst intill på samma nivå som fyr- eller femstjärniga hotell, så det är inte svårt att förstå varför man stannar där man är. Gör inte det! Upplev saker, för campingplatsen finns kvar när ni kommer tillbaka.

Related Posts

ezy