Tips inför den första campingen

Man kan lätt tro att camping i vildmarken bara är något för människor som är äventyrslystna, men alla människor kan njuta av den fridfullhet och det lugn som naturen bär med sig. Det finns inga krav på att du ska ha den bästa utrustningen på marknaden för att få en lyckad campingsemester, utan det räcker gott och väl med att du har en längtan av att lämna storstadslivet ett tag och alla bekvämligheter som det innebär. För att du ska få den bästa första campingturen har vi här samlat de bästa tipsen som du kan använda dig av för att göra äventyret roligt, bekvämt och mycket minnesvärt.

1. Det första du ska börja fundera över är transportmedlet som du ska använda dig av för att ta dig hemifrån till platsen du ska campa på. Hur du färdas kommer att ha stor betydelse för helhetsupplevelsen. Om du ska ta dig fram vandrandes eller på cykel behöver du planera din packning på ett annat sätt än om du har en bil att stuva in allting i.

2. En annan viktig sak att fundera över är hur du ska övernatta. De flesta människor väljer ett tält och det finns många smidiga, enkla och självuppfällande tält som du kan använda dig av, så kallade pop-up tält. Natten kan bli kall även i varmaste sommaren, så se till att du har liggunderlag och en vadderad sovsäck med dig.

3. Hela vitsen med att campa är att ändra livsstil för ett tag. Försök därför att packa så enkelt som möjligt och lämna onödiga prylar hemma. Många föremål kan användas på flera olika sätt. Har du en kastrull med dig kan denna även användas som durkslag, skål, vattenkokare och mycket mer. Vänder du upp och ned på kastrullen har du en utmärkt skärbräda.

4. När du väl har packat klart behöver du fundera på vart du ska campa. I många länder, speciellt här i Sverige, finns allemansrätten att luta sig mot. Försök att hitta en plats som är så plan som möjligt och som inte har stora rötter eller stenar, eftersom detta försvårar att slå upp tältet på ett bra och stadigt sätt. Ibland kan du behöva tillstånd om du t.ex. vill campa i en nationalpark eller liknande.

5. Sist men inte minst får man inte glömma att ha koll på vädret och väderleksrapporten. Det räcker sällan med att bara titta på himlen för att avgöra hur vädret kommer att vara de närmaste dagarna som du kommer befinna dig hemifrån. Det är inte roligt att ha cyklat eller vandrat långt för att sedan bli överraskad av spöregn. Visst kan man aldrig till 100 % förutse hur vädret kommer att vara och därför bör du också alltid packa ner extra kläder, regnskydd m.m.

Related Posts

ezy