Olika sätt att campa på

I takt med att allt fler väljer bort flygresor för miljöns skull blir intresset för campingsemestrar allt större. Det finns så många natursköna platser i Sverige att upptäcka och utforska. Det finns en rad olika sätt att campa på och du kan själv välja vilken bekvämlighetsnivå du vill ha på din campingsemester. Vandra utmed någon av Sveriges 300 vandringsleder eller cykla längs en cykelled. Ta med sovsäck och tält – eller lämna tältet hemma för att sova under bar himmel och få uppleva den totala känslan av frihet. När du slår läger för natten kan du (förutsatt att det inte är alltför torrt i markerna då brandrisken är stor) göra upp en lägereld, fixa en enkel middag med hjälp av ett spritkök och ha det riktigt mysigt. Och om du inte skulle vilja sova utomhus finns det längs vissa leder vandrarhem att ta in på.

Det går förstås också att ta bilen. Välj mellan att övernatta någonstans i skogen och att ta in på en camping. Du kan också välja mellan att sova i tält, husvagn och husbil. På en camping får du tillgång till bekvämligheter som dusch, toalett och tvättmaskin. Om du är nybörjare när det gäller husvagn och husbil kan det vara en bra idé att första gångerna hyra ett sådant fordon, för att se om det är något du gillar. En husvagn eller husbil kostar en hel del, så det kan vara bra att vara säker på att man vill investera i en egen. Hyr du en sådan några gånger får du ju också möjlighet att prova olika modeller för att se vilken du tycker bäst om. Husvagn och husbil får man köra med på vanligt B-körkort. Det kan dock vara lite knepigt innan man har vant sig och lärt känna husbilen eller husvagnen. Ta några dagar hemma och öva på att manövrera fordonet. Det stora riskmomentet med husbilskörande ligger just i ovanan att köra den. Det kan vara en klok idé att ta några lektioner på en Trafikskola om du tycker att det är väldigt svårt och du känner dig osäker.

Om du planerar att med din husbil eller husvagn sova över på en eller flera olika campingplatser kan det vara nödvändigt att boka en plats för att få tillgång till el, då det ofta är fullbokat på svenska campingar, i synnerhet under högsommaren. Många campingplatser har dock quickstop. Där har du möjlighet att tömma latrinen och fylla på med vatten. På de flesta quickstop får du dock stanna endast en natt, och du har heller inte tillgång till el.

Som du ser så finns det många olika sätt att campa på och du kan själv välja och planera din campingresa utifrån hur just du och ditt resesällskap vill ha er campingsemester.

Related Posts

ezy