Kontrollera husvagnen/husbilen innan avresa

Ska du ut och campa med husvagn eller husbil? Häftigt! Många lägger ner mycket tid på att kontrollera campingplatsen och packningen innan man beger sig av, men det är minst lika många som glömmer att kontrollera husvagnen eller husbilen innan avresa. Här finner du en lista på vad du behöver dubbelchecka innan hela familjen lastas in och ni ger er iväg, men du kan också hitta mer information i nyhetstidningar som fokuserar på säkerhet inför avresa.

1. Kontrollera däcken

2. Provbromsa alltid husvagnen/husbilen för att säkerställa så att allt är i sin ordning. Prova att bromsa i både låg och hög fart och testa även kraftigare inbromsningar.

3. Kontrollera kopplingen, belysningen och gasolen så att du vet att allting fungerar. Testa inte bara belysningen inne i husbilen/husvagnen utan testa även den yttre som t.ex. blinkers och bromsljus.

4. Kontrollera så att ventilationen från tak och golv är fri. På golvet får du t.ex. inte ha någon matta eller föremål som täcker för ventilationen. Fri luft ska alltid kunna cirkulera för att förhindra allvarliga problem.

5. Provkör alltid husbilen/husvagnen innan avresa, speciellt om du är ovan.

6. Förbered telefonen med appar som kan vara till hjälp på vägen, t.ex. GPS appar eller appar som visar var du får ställa dig med husvagnen.

Related Posts

ezy