Camping på film

Det finns en hel del härliga familjekomedier att välja bland när man vill ladda upp inför semestern och hämta lite inspiration. Ett riktigt gott skratt förlänger livet sägs det, och det gör en härlig campingsemester också. Nedan listar vi de tre bästa campingfilmerna för er att inleda säsongen med.

Vrålet från vildmarken

Den gamla klassikern The Great Outdoors från 1988 kan få vem som helst på gott humör. Kanske beror det på att en av huvudrollerna spelas av den galet rolige komikern John Candy, som tyvärr gick bort 1994 endast 43 år gammal. Candy spelar Chet Ripley som tillsammans med sin fru och deras två barn planerar en härlig campingsemester i vildmarken. Tyvärr dyker hans ovälkomna svåger (Dan Akroyd) med familj upp och ställer till med kaos och hysteriskt roliga scener. Det blir förstås omfattande skador när den beryktade grizzlybjörnen från Chets ungdom till slut bryter sig in i huset för att komma åt honom i filmens slutscen. Skador av det här slaget kan dock enkelt avhjälpas med tryckimpregnerat virke från Byggmax och kan dessutom levereras till campingplatser över hela landet.

Sommarlägret

1994 släpptes komedin “Camp Nowhere” som visade sig bli skådespelerskan Jessica Albas filmdebut. Jonathan Jackson spelar huvudrollen som Morris Himmel, även kallas Mud. Han får en genialisk idé när hans föräldrar vill skicka iväg honom på det årliga sommarlägret för datanördar. När han inser att hans vänner står inför samma dilemma knåpar de ihop tidernas bästa plan. De ska ordna ett eget sommarläger, men helt utan regler, föräldrar och ledare. När ryktet sprider sig vill ett helt gäng tonåringar vara med. Morris övertalar dramaläraren Van Welker (Christopher Lloyd) att hjälpa dem.

Tungviktarna

Komedin “Heavyweights” hade premiär 1995 och toppar definitivt listan över filmer som får åskådaren att skratta så att tårarna rinner. Det är dags för sommarlov och Gerry Garner, som spelas av Aaron Schwarts, måste åka till viktminskningslägret Camp Hope. Det visar sig vara ganska kul och det finns tillgång till härligt smuggelsnask. Lyckan blir dock kortvarig när det visar sig att ägarna har gått i konkurs och lägret har köpts upp av fitness gurun Tony Perkins, som spelas av Ben Stiller.

Tony har stora planer på att införa en tuff regim och marknadsföra lägret som ett av landets bästa viktminskningsprogram för barn. Han börjar med att rensa ut lägret fullständigt tills varenda godisgömma är tömd och inför en stentufft träningsschema. Dessutom ser han till att förbjuda besök. Barnen ser det hela som en krigsförklaring och gör allt för att förstöra för Tony. De firar slutligen sin seger med en galen matfest där de äter pizza tills de storknar, trycker i sig galna mängder choklad och bokstavligen badar i läsk. Filmen bjuder på riktigt många skratt.

Related Posts

ezy