Camping i Hälsingland

Glada Hudik är en plats vars riktiga namn är Hudiksvall och ligger i Hälsingland. Att turista i Hudiksvall och dess omgivningar kan bli en lagom äventyrlig semester för de flesta. Det finns mycket att göra i Hälsingland.

Malnbaden i Hudiksvall är väl värt ett besök. Lång sandstrand väntar där och en ljuvlig camping bland glest växande riktigt gamla tallar. Där finns toaletter och omklädningshytter, dusch, kiosk och servering. Där finns bryggor och dusch på stranden så man snabbt kan bli av med saltvattnet på huden. Vattnet är rent och långgrunt. Man har också fina grillplatser och man kan spela vollyboll. För alla små barn finns lekplatser.

För den träningsintresserade eller för företag och idrottsklubbar finns Camp Igge i Iggesund att vända sig till. Där kan man arrangera konferenser och idrottsevenemang av olika slag. För företagare finns alla slags möjligheter att ordna med teambuildning till exempel. Som företagare i behov av finansiering av nya djärva ideér kan detta tips https://www.capcito.com komma väl till pass.

Intill Camp Igge finns Ankarmons camping som en del av företagsidén. Ankarmons camping är en familjevänlig badplats och camping med lång härlig sandstrand. Den här vackra platsen finns vid den stora insjön i Iggesund som heter Iggsjön. Det finns elljusspår, naturstig och grillplats. Fina långa bryggor finns det också. Det finns även minigolf och plats för beachvolley samt tennis. Ankarmons camping är idealisk för den aktiva familjen som vill kunna växla mellan aktivitet och lugn och ro. Det är en camping på en helt naturlig sandstrand vid en lugn och stor insjö med många aktiviteter för den aktiva familjen. Camp Igge som hör till Ankarmons camping ger en extra dimension för företagare och föreningar som vill ha det där lilla extra under sommaren.

Vill man fiska öring i Hälsingland så skall man ta sig till Dellensjöarna. En del tycker att det rör sig om två sjöar och andra tycker att det bara är en sjö. Dellensjöarna är hur som helst ett sjösystem med långa vackra sandstränder. Man kan campa här nära vildmarken och leva ganska primitivt om man vill. Fönebo camping har en restaurang, husvagnsplatser och tältplatser. Allt ligger intill en lång, lång sandstrand. Den är barnvänlig och långgrund.

Norra Dellens camping ligger mitt emellan de två Dellensjöarna. Där finns ett servicehus och vinterbonade stugor och tältplatser. Man hyr ut kajaker och där finns äventyrsbana och bastu.

I Hudiksvall finns gamla hus och mycket kultur att se och uppleva. Men hela Hälsingland är ett spännande landskap att resa runt i och campa lite här och där. Det finns gott om skog och sjöar i Hälsingland och det finns hav. E4-an löper längs med havsbandet tvärs igenom landskapet.

Related Posts

ezy