Tackla myggen på campingen

Mygg kan verkligen förstöra den skönaste semester med sitt svärmande, sin förmåga att ta sig in överallt och sina kliande bett. Att de dessutom blir alldeles lyriska av människors andedräkt och härliga svettdoft gör dem till ett oönskat ofog i och utanför husvagnen på campingen där de härjar ohämmat både dag och natt.

Husmorsknep

Det finns en uppsjö av olika husmorstips och knep för att slippa myggen och njuta av campinglivet. De mest populära tipsen innefattar såväl rökelse som vitlök och kaffesump. Allt handlar faktiskt om den skarpa doften som myggen avskyr. Eftersom man troligen har gott om kaffesump på campingen kan det vara värt att testa om knepet verkligen fungerar. Allt man behöver göra är att ta en skål som man fyller med kaffesump och täcker med folie. Skålen ska stå på en mörk och sval plats tills sumpen har torkat. Sedan sätter man ut skålen där det finns mycket mygg och tänder eld på sumpen. Har man extremt mycket mygg kan man krydda sumpen med lagerblad. Placera ut flera skålar på olika plaster för bäst resultat. Knepet är både giftfritt och billigt.

Myggfångare

Den som vill försäkra sig om att i alla fall få en fredad plats i förtält och husvagn kan investera i en av marknadernas dyraste och bästa myggfångare. Har man redan spenderat semesterkassan på campingutrustning kan man låna pengar online på enklare.se för att finansiera köpet. Det finns bland annat en supermaskin med hög prestanda och stort fångstnät. Den täcker en yta på cirka 4000 kvadratmeter. Dessutom är den giftfri samt lukt- och ljudfri. Maskinen bildar ett ämne som myggorna uppfattar som mänsklig andedräkt, När de kommer nära själva fällan sugs de in med smart vakuumteknik. Väl inne i maskinen dör de av uttorkning. Det finns också fällor för vägguttag som täcker ett mindre rum och använder ljudteknologi för att avskräcka myggen, som inte dör men håller sig borta.

Myggmedel

Det finns också en hel del billigare myggmedel på marknaden som kanske är enklare att bära med sig på semestern. Här luras man framför allt med lukten vilket förvirrar myggen. Ämnet DEET uppfanns på 1940-talet inom den amerikanska armén och detta medel ingår även i svenska myggmedel, om än i mindre grad än utländska. Detta ämne är bekämpningsmedelsklassat och får inte slängas i naturen. Även citroneukalyptus används i myggmedel avsett att sprayas på huden för att slippa myggbett, men detta ämne är naturligt. Det finns också medel som inte används på hud utan som eldas som rökelse, värms via gaspatron eller sprids via värme i vägguttag.

Det finns med andra ord en hel del att välja bland om man vill kunna njuta av caminglivet utan att terroriseras av mygg som hungrigt festar på armar och ben. Dagens forskare hoppas på att hitta en verksam doft som helt ska stoppa mygg från att dras till människor genom att slå ut deras luktsinne. Tills tekniken når marknaden får man nöja sig med knep, fällor och myggmedel.

Related Posts

ezy