Campa med barn

När man hör ordet camping är det lätt att man tänker på ett stort campingområde fullt med husvagnar och husbilar som står uppradade och tätt intill varandra. Förr associerades camping dock främst med att sova i tält. Oavsett om du väljer att campa med ett tält eller i en husvagn så finns det en del saker som du måste tänka på. Campar du med barn så finns det säkert 100 saker till. Naturligtvis kommer du att ha det bekvämare om du campar med en husbil eller en husvagn, eftersom det finns så mycket mer bekvämligheter. Att campa med tält är dock en mycket mer spännande upplevelse och barnet har möjlighet att lära sig saker som man kan ha nytta av hela livet.

Vi vill att campingen ska vara så bekväm och smärtfri som möjligt så att du och dina barn kan njuta av tiden och upplevelsen tillsammans, utan för mycket tjafs och bråk. Därför har vi skapat en lista med fem tips som vi tycker att du ska ta med dig.

1. Gör din research! Se till att du väljer en plats som lämpar sig för alla i familjen. Hur långt kommer t.ex. dina barn att orka gå och vad finns det att göra på den plats ni tänker campa på? Om barnen är större kan ni ta er till campingplatsen med cykel för att sedan uppleva naturen på mer nära håll.

2. Campingplats eller mer avskiljt? Visst kan det vara mysigt och bekvämt att befinna sig på en campingplats där man har nära till butiker, toalett och dusch, men det kan också vara störigt med grannar som festar på kvällen eller som pratar in på småtimmarna. Är du modig så väljer du en mer avskiljd plats där ni kan vara ifred.

3. Underhållning lämnas hemma! Ta gärna med en kamera, mobiltelefon och laddare när du ska ut och campa, men lämna all annan underhållning hemma. Har du en liten med dig finns det smidiga produkter från Big Baby som kan ge lite underhållning under själva resan, men när ni är på plats är det istället bad, sol och natur som ni bör ägna er åt. Surfplattor och appar kan man pyssla med när man väl är hemma igen.

4. Lär dig hur man sätter upp ett tält – och detta är INNAN det faktiskt är dags att sova. Det är inte speciellt kul att stå där mitt i skogen med trötta barn och inte ha en aning om hur du ska få upp sovplatsen. Se därför till att du testar och lär dig hur man sätter upp ett tält i god tid. Kom ihåg att alla tält fungerar olika, så träna på den modell som du själv ska ha med dig.

Related Posts

ezy