Husvagn i naturen

Det finns vissa regler som måste följas om du vill campa med din husvagn eller husbil i naturen. Reglerna är inte desamma för den som använder sig av ett tält. Innan du beger dig av på campingäventyr är det viktigt att du är medveten om vad som gäller så att du kan se till att du hanterar naturen omkring dig på rätt sätt.

En sak som alla husvagnsförare behöver veta om är att det inte är tillåtet att föra fram husbilar eller husvagnar i terräng. Man kan säga att all natur räknas in i detta, men så gör även stränder, parmark, gräsmattor eller hagar. Det spelar ingen roll om markägaren har gett dig tillåtelse. Du får ändå inte föra fram ditt fordon på terräng enligt terrängkörningslagen.

Om man t.ex. vill övernatta på en rastplats kan man inte heller stanna i flera dagar, vilket man kan om man t.ex. använder sig av tält och vill nyttja allemansrätten. Om du övernattar på en rastplats med husbil kan du som mest stanna i 24 timmar, men det brukar vara en aningen längre tidsgräns under helger. Om du övernattar på en lördag eller söndag kan du stanna till nästkommande vardag.

Related Posts

ezy